בלוג

מיוסטטין לכוח וגדילת השרירים

מיוסטטין לעלייה בכוח וגדילת השרירים חלבון המווסת את צמיחת השרירים בצורה שלילית, כלומר שרמות גבוהות שלמיוסטטין פירושו פחות מסת שרירים, כלומר שפעילות החלבון מיוסטטין הינה קטבולית לשרירים…

מיוסטטין (myostatin) הוא חלבון המווסת את צמיחת השרירים בצורה שלילית, כלומר שרמות גבוהות שלמיוסטטין פירושו פחות מסת שרירים, כלומר שפעילות החלבון מיוסטטין הינה קטבולית לשרירים. ויש לציין כי הרמת משקולות בחדר הכושר מפחיתה את רמת המיוסטטין, וכך בין היתר הרמת משקולות משפרת את בניית וצמיחת השרירים.

רמת מיוסטטין עולה עם העלייה בגיל, הדבר נחשב לאחד המנגנונים שגורמים לאובדן מסת שריר ככל שאנו מזדקנים, כך למעשה גברים ונשים כאחד מאבדים שריר בתחילת העשור הרביעי לחיים שלהם (ויש הטוענים לאחר גיל 30). האדם הממוצע מאבד כ- 50% ממסת השרייםר שלו עד גיל 80, מצב המכונה סרקופניה.

 

ישנן מספר דרכים לעכב המיוסטטין כדי לקדם ולשפר את בניית השרירים.

דיכוי המיוסטטין חשוב וחיוני לא רק עבור אלה שרוצים להגביר את התוצאות בפיתוח השרירים והרמת משקולות.

הדבר חשוב לאנשים מבוגרים ולטיפול במחלות שונות, הגורמות לתהליכים קטבוליים, כגון: ניוון שרירים, זקנה, איידס, סרטן ועוד…

האפיקטכין הוא פוליפנול שנמצא תה ירוק ובקקאו (שוקולד).

המתן לעכברים מבוגרים מקטין את רמות המיוסטטין בכ- 18% ומגביר את Follistatin (המעכב את הפרשת ה-FSH מההיפופיזה), מעכב מיוסטטין, ב- 56%. בבני אדם, אפיקטכין הגביר את כוח האחיזה ב- 7% תוך שבוע אחד בלבד, והיחס של פוליסטטין / מיוסטטין עלה ב- 49%.

אנו יכולים לקבל מנות גדולות של אפיקטכין מצרכת שוקולד מריר ותה ירוק, אשר משתנה באופן משמעותי בהתאם לאיכות ולכמות. שוקולד מריר ואבקת קקאו נראים שמכילים את הכמות הכי גבוהה.

אם שתית מספר כוסות קקאו ותה מדי יום, אתם יכולים לקבל לא מעט אפיקטכין. (הערה: "קקאו" פירושו הכנת משקה מאבקת קקאו אמיתית – 100%, ולא שוקולד מעובד).

 

חומצת האמינו לאוצין (גם HMB מטבוליט פעיל של לאוצין) היא אחת מחומצות האמינו מסועפות שרשרת, וקריאטין עשויים לגרום לירידה בביטוי של גנים הקשורים למיוסטטין.
תוספת של קריאטין ניתן להשלים במנה של כ- 5 גרם ליום. לאוצין (Leucine) ניתן להוסיף ב- 2 עד 3 גרם עד 3 פעמים ביום.

 

בבני אדם השימוש בפוליסטטין המבודדים מחלמונים, הגביר את מסת השרירים בקרב מפתחי-גוף.

מינון של 10 גרם ביום ולאחר 12 שבועות של אימוני התנגדות, גרמו לעלייה של כ- 1.7 ק"ג במסת הגוף הרזה, ואילו בקבוצת הפלסבו לא נצפו שינויים משמעותיים.

 

מחקר שפורסם ב-1999 הראה כי עליית המיוסטטין בפלזמה של 12% בקירוב תואמת לאובדן ממוצע של 2.2 קילוגרם במסת השרירי השלד במשך 25 ימים.

מכאן ניתן להסיק שירידה מועטה של כ- 12% במיוסטטין צריכה להיות מספיקה בכדי להמריץ עלייה במסת השרירים ומבחינה קלינית הדבר משמעותי.

 

חוקרים בחנו את ההשפעה של מעכבי הגן מיוסטטין על שרירים וחוזקם. ונמצא בכל בעלי החיים שטופלו במעכבי מיוסטטין עלייה במסת הגוף עם שיפור מובהק של השרירים. מסת שריר גדולה לוותה בשיפור פונקציונלי שהוכיחה ע"י עלייה בכוח האחיזה.

 

כמו כן אציין שלא הייתה השפעה על מסת שריר הלב, דבר המעיד על כך שהעיכוב של מיוסטטין היה סלקטיבית לרקמת שרירי השלד. ההשפעות לא הוגבלו לשרירים המוזרקים, הם נמצאו גם באתרים מרוחקים ממוקד השרירים. אפילו מנה אחת של מעכבי מיוסטטין היית השפעות משמעותיות על השיפור במסה ובכוח.

 

השמנה ביטנית להשמנה בכלל- מה ההבדלים?

ההבדל בין השמנה ביטנית להשמנה בכלל…

הידעתם שהשמנה ביטנית מסכנת חיים ???

השמנה בטנית הנקראת השמנה בצורת תפוח הינה תוצר לוואי של שיבוש המערכת המטבולית. הגוף אוגר שומן באזור המותן / טבור והופך את המזון לשומן עמוק היושב על האיברים הפנימיים. שומן זה דולף למחזור הדם, דבר המסכן את החיים היות ויש הכבדה על הפעילות של האיברים הפנימיים וכלי הדם נסתמים. הדבר גורם לשיבוש גדול יותר במערכת ההורמונלית ואנו מאיצים את הידרדרות בחילוף החומרים כשלבסוף לחץ הדם יעלה אך לצערנו כבר יהיה מאוחר ובשלב זה נצטרך להיות מטופלים ע"י קרדיולוג.

יש לקחת את החיים בידיים ולשמור על אורך חיים בריא, אחוז שומן נמוך ושיפור סיבולת לב ריאה…

גברים אשר היקף המותניים גדול מ 102 ס"מ גבול עליון ונשים עד 88 ס"מ נמצאים בסכנה בריאותית. השמנה מסוג שונה הינה השמנה בצורת אגס. השומן אשר נאגר באזור האגן / ישבן מסוכנת פחות ולכן מומלץ לכל אחד לעשות מעקב וליצור מאזן קלורי שלילי, הפחתת פחמימות והגברת חלבונים ושומנים מהצומח כגון: (שמן קוקוס, שמן אבוקדו ואגוזי מלך ושקדים ועוד) דיאטה שכזאת מפחיתה את יצור האינסולין המוגבר וע"י כך פחות שומן מנאגר במחסנים.

בנוסף תוספת שומן בריא למזון מסייע בהגברת אנרגיה לגוף וזאת כאשר לא אוכלים הרבה פחמימות ולכן השומן שנאכל הינו מקור אנרגיה זמין. הפרשת האינסולין תהיה נמוכה היות ואין מאגר פחמימות (ריקון) ולכן שומן זה אינו נאגר במחסנים… סוג של עובדים על הגוף שלא יכנס לסטרס וישבש את קצב ירידת השומן.

לכן הייתי ממליץ בכל הסלטים הירוקים לדוגמה עלי בייבי, פטרוזיליה… עם 3-2 כפות שמן וחצי לימון מידי יום לאלו שרוצים תוצאות מהירות, יש לפנות לאיש מקצוע תזונאי ו/או מאמן כושר אישי שמבין עניין ולהשקיע. זה שווה כל שקל בריאות, שמחת חיים, ערנות ואסתטיקה…

קצב הורדת שומן יעיל הינו 0.5 ק"ג דיאטה מוגזמת תיצור אפקט יו-יו. התוצאה תהיה שלאורך זמן נעלה משקל יותר מהמשקל שהתחלנו בו את הדיאטה. איך להגביר את הלפטין הורמון שורף שומן.

ישנם אנשים שאוכלים ארוחה אחת ביום ולא יורדים בשומנים ולא מבינים כיצד? הסיבה היא שהגוף מפרק שרירים, כך התוצאה הקלורית היומית פוחתת זאת ועוד שהגוף מנצל את השריר כמקור אנרגיה במקום שנשתמש במאגרי השומן והגליקוגן, אז התוצאה היא שאחוז השומן יעלה וההיקפים יעלו גם אם משקל הגוף ירד.

בנוסף, שינויים תזונתיים, תרופות, סטרואידים והורמונים למיניהם כגון: כדורים נגד הריון משבשים את פלורת המעיים  והתוצאה ריבוי חיידקים לא ידידותיים אשר צמאים לתזונה משל עצמם כגון פחמימות וסוכרים פשוטים ובשל כך עוד סיבה מדוע דיאטות רבות לא מצליחות והבטן תהיה נפוחה. על כך נספר בכתבה הבאה.

לסיכום בקצרה:

1) חובה להתייעץ עם איש מקצוע ולהתאים למצב בריאותי המשתנה מאדם לאדם.

2) חל איסור לאכול פחמימות לבנות, בצקים למיניהם, אורז לבן (למעט אורז בסמטי) ניתן לאכול מנה קטנה לאחר אימון ולפני ארוחת חלבון.

3) יש לאכול ארוחות קטנות ומאוזנות בין פחמימות, חלבונים ושומנים חובה לאכול סיבים תזונתיים קשים וממיסים במים.

4) יש להרבות בשתייה בין 2-3 ליטר.

5) יש לבצע אירובי כ-30 דקות מידי יום 60 % מדופק המטרה.

ישנם עוד טיפים רבים אשמח להיפגש עם כל אחד מכם להיכרות ללא תשלום ולהחליט על מסלול מתאים לו…
חג שמחכותב המאמר אייל יהודה שריד (מאמן כושר אישי), כמובן שנגענו רק בקצה המזלג.

כיצד לשרוף שומנים בדיאטה אימונים

כיצד לשרוף יותר שומנים לאנרגיה?

דיאטה לשריפת שומנים בשיטת Diet2All

תזונה למניעת טרשת עורקים- שומנים בדם

טרשת עורקים מוגדרת קלינית כהקשחה של העורקים, היא צורה מוקדמת של מחלת לב בה רובד פלאק מצטבר בתוך העורקים ומגביל את זרימת הדם לאיברים העיקריים, כולל הלב, המוח והכליות, ולאגן, עמוד השדרה, הזרועות, רגליים, אצבעות וכו'. הטרשת העורקים עשויה לגרום לאי ספיקת לב, שבץ מוחי ומפרצות, מחלת כליות כרונית, כאבי גב, חוסר תפקוד מיני – בעיות בזיקפה ומחלת עורקים היקפית.

שומנים בדם והפלק בטרשת העורקים

הפלק בעורקים מורכב מכולסטרול – שומן, סידן ותאי קצף – שמקורה בתאי דם לברים. אשר יכול לחסום את העורק או להקטין את קצב זרימת הדם לאותו איבר בגוף.

ירידה באספקת בדם

כאשר זרימת הדם מוגבלת, כלומר שישנה ירידה באספקת בדם, מתרחשים שני דברים: יצירת קריש דם. צמצום קוטר העורקים – או שמוצרת התקף לב. יש לומר שבארצות הברית, התקף לב מתרחש כל 43 שניות, לכ- 1.5 מיליון התקפי לב מדי שנה – וחשוב לציין כי כמחצית מהתקפי הלב יגרמו למוות.

הסימנים להתקף לב – קריש דם באופן כללי

הסימנים להתקף לב: כאבים בחזה, קוצר נשימה, סחרחורת, עייפות או תחושת עקצוץ בידיים, ברגליים באצבעות, הם כולם תסמינים של זרימת דם מופחתת בכל הגוף

טרשת עורקים – חסימה בעורקים

חסימה בעורקים (טרשת עורקים) ניתן לאבחן באמצעות סדרה של בדיקות, לרבות אלקטרוקרדיוגרמה (EKG), בדיקת לחץ דם, בדיקת אינדקס קרסוליים (ABI), בדיקות דם, צילומי רנטגן, אקוקרדיוגרפיה, אנגיוגרפיה, סריקות טומוגרפיה ממוחשבת, הדמיית תהודה מגנטית (MRI) וטומוגרפיה פליטת פוזיטרונים (PET).

גורמי סיכון תזונתיים לטרשת עורקים

טרשת עורקים מתחילה לעיתים קרובות בילדות, 20 שנה לפני אבחנה פורמלית ויותר. ואפילו ישנו חשד שטרשת עורקים מתחילה ברחם, בהתבסס על השפעת הבחירה התזונתיים של ההורים ישנה השפעה על התפתחות תפקוד האנדותל (רקמת תאים המרפדת את פני השטח הפנימיים של כלי הדם והלימפה ומגשרת בין תוכן הכלי לסביבתו).

על פי האגודה האמריקאית לתזונה, 97% מהמבוגרים אינם צורכים די הצורך סיבים תזונתיים לפי ההמלצות. הסיבים הם חומר מזין שנמצא רק בצמחים, לכן ישנה חשובות לצריכת חמש מנות וירקות בכל יום. רק 13% מהמבוגרים צורכים 1.5 עד 2 כוסות פרי, ורק 9% אוכלים 2-3 כוסות של ירקות ביום.
החדשות הטובות הן שהתערבות תזונתיים צמחית יעילה אף יותר מהתרופות המובילות כיום לטיפול ומניעת מחלות לב, הודות לצריכה גבוהה של פירות, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים, מוצרי סויה, סיבים ופיטוכימיקלים צמצום צריכת השומנים הרוויים והכולסטרול.

שילוב של תזונה המותאמת באופן אישי ושינויים אחרים באורח החיים, כגון: פעילות גופנית, שמירה על משקל תקין (אחוזי שומן תקינים), הימנעות מעישון טבק והגבלת צריכת אלכוהול עשויים לצמצם ואף למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות של כ- 80% מכל מקרי מחלת לב מוקדמת.

כדי לעקוב אחר הדיאטה שלך לבריאות הלב האופטימלית, הנה ארבה קווים מנחים הבאים:

הנחיות דיאטה למניעת טרשת עורקים

ההנחיות התזונתיים למניעת טרשת עורקים לפי הכנס הבינלאומי לתזונה ולרפואה (ICNM) למחלות לב וכלי דם, 1 באוגוסט 2015.

הנחיות התזונה הן כדלקמן:

1. בחר מזון המבוסס על צמחים: ירקות, שעועית-קיטניות, דגנים מלאים, פירות.
2. יש מזעור את צריכת הגרגירים המזוקקים, כמלח, סוכר וממתיקים.
3. לכלול בתפריט אגוזים וזרעים – כמקור לשמנים.
4. הימנעות ממזונות המכילים שומנים רוויים ושומני טרנס.

 

תת פעילות בלוטת התריס

היפותירואידיזם או תת פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם או תת-תריסיות) הינה הפרעה הורמונלית שכיחה ביותר מייד אחרי מחלת הסוכרת. ואציין שתת פעילות בלוטת התירואיד שכיחה יותר בנשים ועולה עם העלייה בגיל.

להלן סרטון המתאר את פעילות בלוטת התריס, מהם הסימנים לגילוי המחלה?, כיצד ניתן לטפל ולאזן את המחלה?.

שני ההורמונים האחרים שהבלוטה מייצרת, אוגרת ומפרישה והם T4 (תירוקסין) ו-T3, המכילים יוד, שהוא חיוני לתפקודם.

תת-פעילות של בלוטת התריס – היפו-תירואיד

תת-פעילות של בלוטת התריס מתבטא בחסר הורמונים של T4 (תיקורסין) ו- T3 (טריוידוטירונין) בדם, סובלים או יותר נכון הסובלות מהמצב כ- 5-10% מהאוכלוסיה.

סימפטומים של תת-פעילות של בלוטת התריס – היפותירואיד

ישנם סימנים רבים במחלת תת-פעילות של בלוטת התריס, ויש לומר שלא אצל כל החולים מופיעים כל הסימפטומים, להלן הסימפטומים השכיחים יותר:
השמנה ועליה במשקל למרות ירידה בתיאבון.
עור יבש קשקשי ומעובה.
עייפות וחולשה, ירידה ברמות האנרגיה, רצון לישון רוב הזמן.
איטיות במחשבה, בתפקוד וחוסר ריכוז או ירידה ביכולת החשיבה ודיכאון מוגבר.
נטייה מוגברת לעצירויות עקב פריסטלטיקה איטית של המעיים.
לחץ דם נמוך לרוב ואנמיה.
הפרעות במחזור החודשי (אמנוריאה).
טמפרטורת גוף נמוכה, רגישות מוגברת לקור וקצב לב נמוך – ה"מנוע" פועל על טורים נמוכים יחסית.
נשירת שיער (ניתן לראות זאת הצידי הגבות, וציפורניים שבירות יותר.
ירידה בחשק המיני.
עלייה ברמת השומנים בדם בכולסטרול ובטריגליצרידים.
חולשה וכאבי שרירים.

תזונה ותת פעילות התירואיד

תזונה ותת פעילות התירואיד מזונות גויטרוגניים (העלולים לעכב את פעילות הבלוטה) הם: כרוב, כרובית, ברוקלי, קולרבי, צנון, בוטנים, צנוברים, לפת, חרדל ודוחן.

 

תת פעילות התריס – האשימוטו וגרייבס

מחלת האשימוטו תירואידיזם שכיחה יותר ממחלת גרייבס, אך שניהן מחשבות למחלות אוטואימוניות של בלוטת התריס (ATD), שיש לה קשר גנטי חזק וקשורות להפרעות אוטואימוניות אחרות, כגון: סוכרת מסוג 1, דלקת מפרקים שגרונית, זאבת (לופוס) ומחלת צליאק.

זפק או הגדלת בלוטת התריס, יכולה להיגרם ע"י בלוטת התריס כתוצאה מצריכה מוגזמת או מחסר של יוד בתזונה, או עקב סרטן של בלוטת התריס.

היפותירואידיזם, סיכון קרדיווסקולרי וסוכרת

סיכון קרדיווסקולרי וסוכרת לחולים הסובלים מתת פעילות בלוטת התריס, ישנו סיכון גדול יותר למחלות לב וכלי דם מאשר הסיכון הקשור לעלייה במשקל בלבד. רמות נמוכות של הורמוני בלוטת התריס מובילים לפרופיל גבוה יותר של שומנים בדם, לחץ דם מוגבר ורמות גבוהות של חומצת אמינו הומוציסטאין וסמן דלקתי C-reactive protein.

הורמוני בלוטת התריס חיוניים לווסת את סינתזת הכולסטרול, קולטנים של כולסטרול, ושיעור של ירידה ברמת הכולסטרול. היפותירואידיזם מגביר את רמות ה- LDL, ורמות כולסטרול גבוהות הוכחו כגורמות להופעת בלוטת התריס במודלים של בעלי חיים. נורמליזציה של רמות הורמון בלוטת התריס יש השפעה מועילה על רמות הכולסטרול.

יתר על כן, קיים קשר חזק בין הפרעות בבלוטת התריס, פגיעה בבדיקת גלוקוז וסוכרת. שלושים אחוזים של אנשים הסובלים סוכרת סוג 1 יש ATD, ו- 12.5% ​​מאלו עם סוכרת סוג 2 יש מחלה של בלוטת התריס לעומת שכיחות 6.6% של מחלת בלוטת התריס בציבור הרחב. הן היפותירואידיזם (hypothyroidism) והיפרתירואידיזם (hyperthyroidism) משפיעים על חילוף החומרים של פחמימות ויש להם השפעה עמוקה יותר בויסות הגלוקוז.

תזונה לאיזון פעילות בלוטת התריס

גורמים תזונתיים רבים ממלאים תפקיד באופטימיזציה של תפקוד בלוטת התריס. עם זאת, הן חסרים תזונתיים וחריגות יכולות לעורר או להחריף את הסימפטומים. עבודה וטיפול בשיתוף עם רופא היא דרך אידיאלית כדי לקבוע את מצב התזונה לבריאות בלוטת התריס אופטימלית.

יוד ובלוטת התריס: יוד הוא חומר מזין – מינרל החיוני לתפקוד בלוטת התריס; הורמוני בלוטת התריס מורכבים מיוד. בעוד שמחלה אוטואימונית היא הגורם העיקרי לתפקוד בלוטת התריס בארצות הברית, מחסור ביוד הוא הגורם העיקרי בעולם.

חסר יוד נחשב נדיר בארצות הברית מאז 1920, בעיקר בשל השימוש הנרחב של תוספת היות למלח. יחד עם דגים, חלב, ודגנים, הוא מקור עיקרי ליוד בתזונה האמריקנית והישראלית סטנדרטית.

חוסר יוד עודף יוד בעלי סיכונים משמעותיים; לכן, יש להשלים עם זהירות בזהירות. יוד משלים עלול לגרום להגברת הסימפטומים אצל אנשים עם מחלת השימוטו מכיוון שהיא מעוררת נוגדנים אוטואימוניים.

ויטמין D ובלוטת התריס: מחסור בויטמין D קשור למחלת השימוטו תירואידיזם, כך עולה ממחקר שהראה כי יותר מ- 90% מהחולים שנבדקו היו רמות נמוכות מאוד. עם זאת, לא ברור אם רמות נמוכות של ויטמין D היו הגורם הישיר של Hashimoto או תוצאה של תהליך המחלה עצמה.

היפרתירואידיזם, במיוחד מחלת גרייבס, ידוע כגורם לאובדן מסת עצם, עקב מחסור בויטמין D נפוץ אצל אנשים עם יתר פעילות בלוטת התריס. מסת העצם הזו יכולה להיות מוחזרת לטיפול בהפרעות בלוטת התריס, ומומחים טוענים כי חומרים מזינים מתאימים לבניית עצם, כגון ויטמין D ורכיבים נוספים, חשובים במיוחד במהלך הטיפול ואחריו.

מזונות המכילים ויטמין D כוללים דגים שומניים, חלב ומוצריו, ביצים ופטריות. אור השמש גם הוא מקור פוטנציאלי, אבל כמות הייצור של ויטמין תלוי בעונה וקווי הרוחב כלוןמר מקומנו על כדור הארץ. אם יש רמות נמוכות של ויטמין D, D3 תוספת עשויה להועיל.

סלניום ובלוטת התריס: הריכוז הגבוה ביותר של סלניום נמצא בבלוטת התריס, ונראה כי הוא מרכיב הכרחי באנזימים המשולבים בתפקוד בלוטת התריס. סלניום הוא מינרל חיוני ועקב ההוכחה שיש לו השפעה מורכבת על מערכת החיסון, תפקוד קוגניטיבי, פריון אצל גברים ונשים.

מטא-אנליזה של מחקרים אקראיים, מבוקרי פלצבו, הראו יתרונות של סלניום על בלוטת התריס ועל מצב הרוח בחולים עם האשימוטו תירואידיזם, אך נראה כי השפעה זו בולטת יותר אצל אנשים עם מחסור בסלניום. לעומת זאת, צריכה מופרזת של סלניום עלולה לגרום להפרעות בתפקוד מערכת העיכול או אפילו להעלות את הסיכון לסוכרת מסוג 2 ולסרטן. מזונות עשירים בסלניום הם, אגוזי ברזיל, טונה ועוד…

ויטמין B12 ובלוטת התריס: מחקרים הראו שכ- 30% מהאנשים הסובלים מ- ATD חווים מחסור בויטמין B12. מקורות המזון של B12 כוללים סרדינים, סלמון, בשר איברים, כגון: כבד, בשר שרירים ומוצרי חלב. מקורות צמחוניים כוללים דגנים מועשרים ושמרים תזונתיים.

פיט-סטפ-פרו fit-step-pro

מדרסים בהתאמה אישית – דואגים לרגלים שלך

איזון הגוף ושמירה על יציבה נכונה חשובים עד מאוד לבריאות הגוף ולמניעת בעיות שונות, מבעית גב ועד מחלות פנימיות. רבות מבעיות אלה ניתן למנוע על ידי התאמת מדרסים אישית, וככל שזיהוי והתאמת המדרסים נעשים בשלב מוקדם יותר, כך מסייעים המדרסים למנוע את התדרדרות המצב. האורתופדים של רשת המרכז האורטופדי הגדולה בארץ, פיט סטפ פרו, מספרים על חשיבותם של המדרסים.

השומר על הגוף שלנו

לגוף מנגנונים המסייעים לו לשמור על איזון, אך באופן טבעי הליקויים מתוקנים "על חשבון" מקום אחר. ברוב המקרים, מאותת הכאב על קיומה של בעיה, ואם היא אינה מטופלת בזמן, הכאב הולך וגובר, וכדי להתגבר עליו מפתח הגוף עיוותים שונים ביציבה. הפיצוי הזה מקל על הכאב המקורי אך יוצר שרשרת בעיות חדשה, ומקומות נוספים הנפגעים, באופן עקיף, כתוצאה מאותה בעיה שלא טופלה בזמן.

מדרסים יוצרים שוויון בנטל על הגוף

Fit Step Pro משווקת מותגי אורטופדיה יוקרתיים, תומכים ועזרים אורטופדיים, מגני ברך וקרסול, חגורות גב, גרביים אלסטיות ועוד.

כפות הרגליים שלנו אמורות לשאת בנטל הגוף באופן שווה, וכלל זה הוא המאפשר לגוף להיות מונח בצורה יציבה ובטוחה על שתי כפות הרגליים. ברגע שהשוויון הזה מופר בגלל בעיה כלשהי בכף הרגל, כל היציבה נפגעת, כאמור. מכיוון שמדובר בפגיעה בכף הרגל, מדרסים מהווים פתרון פשוט מצד אחד, אך מתוחכם ומועיל מצד שני. המדרסים המותאמים אישית לכל כף רגל, יוצרים פיצוי בדמות תמיכה במקומות המתאימים בכף הרגל, וכביכול "מעלימים" את הבעיה מידיעתו של הגוף, כך שהוא אינו צריך לפעול בעצמו, והיציבה יכולה להישאר מאוזנת ונכונה, ובכך נמנעת התדרדרותה של הבעיה האמורה והתפתחותן של בעיות נוספות.

מדרסים בהתאמה אישית

כל אחד זקוק להתאמה אישית של נעליים ומדרסים, בהתאם למבנה כף הרגל ולאופי הפעילות שהוא נוהג לעשות. ספורטאים וחיילים, לדוגמא, זקוקים למדרסים בולמי זעזועים, ואילו מי שסובל מהאלוקס ולגוס (עצם בולטת במיוחד בצידה הפנימי של כף הרגל) זקוק לנעליים רחבות ומדרסים שירימו על החלק הקדמי של כף הרגל. אין צורך לרוץ להתאים מדרסים לכל אחד, אך מומלץ למי שסובל מאיזשהו כאב בכף הרגל ללכת להיבדק אצל אורתופד, להקפיד על נעילת נעליים איכותיות וטובות, המעניקות תמיכה טובה לכף הרגל, וכן לגשת למכון המתמחה בהתאמת מדרסים, כדי להתאים לו את המדרסים המדויקים שיפתרו אותו מהבעיה.

סדרת המדרסים של Fit Step Pro מיוצרים בטכנולוגיה פרי פיתוח של עשרות שנות ידע וניסיון.
המדרסים של Fit Step Pro הינם מדרסים בהתאמה אישית ופותחו על מנת לפתור מגוון רחב של בעיות אורתופדית שבאות לידי ביטוי בכאבים בכפות הרגליים, הברכיים, עמוד השידרה, השכמות ואגן הירכיים. כמו כן מדרסים יכולים לתת מענה לרגל סוכרתית, דורבן, שין ספליט, דליות ברגליים, מטטרסלגיה (כאבים בעצמות המסרק), וכן למבנים מיוחדים בכף הרגל כגון: הלוקס-ולגוס (עצם בולטת ליד האגודל), פלטפוס, הולפוס (קשת גבוהה), ועוד.


למדרסים תוצרת Fit Step Pro יכולת גבוהה במניעת שברי מאמץ ופציעות ספורט (לחיילים, ספורטאים ואפילו לחובבי הספורט והאירובי) בזכות אחיזת כף הרגל במנח הנכון והטבעי שלה תוך מתן תמיכה באיזורים הנדרשים. בנוסף, המדרסים עשויים לקצר את משך זמן ההחלמה והחזרה המלאה לפעילות במטופלים לאחר שברי מאמץ או חבלה.

המדרסים אותם מציעה Fit Step Pro הינם מותאמים ולפי מידה אישית, יציקת גבס, מידת מחשב, בדיקה ידנית אישית ואבחון תנועה ויציבה על ידי מומחי הרשת.

כל מדרס בסדרה הינו בעל מאפיינים שונים ועשוי מחומרים שונים כדי לאפשר מתן מענה לצרכים הספציפיים של המשתמש: כף רגל שטוחה – פלטפוס, כף רגל עם קשת גבוהה, דלקות ברצועת העקב, דלקות בכריות האצבעות, עצמות בולטות בכף הרגל.

מדרס המוכנס לנעליים משנה את עומס משקל הגוף על כפות הרגליים על ידי תמיכה ברקמות רכות, שינוי היציבה, בלימת זעזועים, הפחתת כאב ושיפור הנוחות.
קיימות מספר שיטות לאיסוף נתונים במטרה להכין מדרסים המותאמים ללקוח.

בדיקת מדרסים – שיטת המחשב

בשיטה זו יש הנבדק דורך בעמידה על משטח עם חיישנים (סנסורים) על מנת לקבל תמונה דו-ממדית של דריכה במצב סטטי. לאחר מכן ניתן לספק מדרסי מדף מוכנים מראש על פי תוצאות התפלגות עומס הדריכה והתמונה הדו-ממדית שהתקבלה, או לחלופין להכין מדרס חדש אשר מותאם לכף הרגל בצורה מדויקת יותר.

בדיקת מדרסים – שיטת המדף

מדרס בשיטה זו מוכן מראש ונעשה לפי תבנית מוכנה של מידות נעליים. למדרס מסוג זה מאפיינים כגון בלימת זעזועים ותמיכה לקשת כף הרגל, דבר שנחוץ לפעילויות מסוימות. החיסרון במוצר זה הוא ההכנה מראש על פי תבנית כללית ולא לפי תבנית של כף רגל ספציפית, לכן לעתים הוא לא מתאים למבנה רגל אישי ששונה מהתכנון המקורי של המדרס, ולא מספק לו תמיכה.

בדיקת מדרסים -שיטות ההטבעה בקופסת ספוג

העתקת תבנית הרגליים נעשית באמצעות הטבעתן בתוך קופסת ספוג לצורך קבלת תמונה תלת ממדית מדויקת יחסית של כף הרגל. הספוג שבקופסה הוא חומר שמקבל את צורת הרגל רק אם הרגל מוכנסת בלחץ. קיימות מספר גישות לשימוש בקופסת ההטבעה. ב Fit Step Pro מעבדים את הגבס במעבדות אבחון ייחודיות במרכז המו"פ לקביעת תנוחה ויציבה אופטימלית. ישנם סוגי מדרסים בהם נדרשת עבודה מדויקת של מכונת תפירה על מנת לייצר את התפרים בצורה המושלמת לנעל שתתאים למדרס.

בדיקת מדרסים – שיטת E.F.S

בשיטה זו משתמשים בתחבושות גבס והרגל מוחזקת ללא עומס לצורך המדידה, אולם לא מתבצעת העתקת הרגל כפי שהיא. בשיטה זו מעוצב הגבס על הרגל למצב האידאלי-אופטימלי הנכון לרגל. התוצאה המתקבלת היא שבכל דריכה (בזמן עמידה, הליכה, ריצה וגם נחיתה מניתור) הרגליים תמיד ידרכו בצורה האופטימלית. המדרס תומך את כף הרגל לכל אורכה והוא בעל שוליים גבוהים שגורמים לחביקה טובה יותר של הרגל ומניעת "קריסתה" לצדדים (ובכך גם הקטנת הבלאי של הנעליים). הבעיה בשיטה זו היא שלא מתקבל גוף גבס קשיח הניתן לעיבוד מדוייק כמו בהטבעת גבס. גם שיטה זו מיושמת במכוני Fit Step Pro.

בדיקת מדרסים – השיטה האמריקנית

לפי גישה זו האדם שלוקח את המידות אינו האדם שמייצר את המדרסים, אלא הם מיוצרים לרוב במעבדה שעשויה להיות מרוחקת יחסית. מדרסים שמיוצרים בשיטה זו נקראים גם "מדרסים פונקציונליים". בשיטה זו, העתקת הרגל נעשית כשהרגליים ללא עומס ובמצב נייטרלי, באמצעות חבישה בתחבושות גבס. התוצר הסופי הוא מדרס קשיח, שמתייחס לעקב ולקשת האורכית של כף הרגל בלבד, כשבחלק הקדמי יש ריפוד ישר. זהו מדרס הנמצא מתחת לכף הרגל בלבד, ולא מסביב לה. ההסבר לכך הוא שהפילוסופיה האמריקנית מתייחסת לכל מצב של אי נוחות בכפות הרגליים, כאפשרי לטיפול בדרך של שינוי הדריכה בחלק האחורי של כף הרגל. במדרסים אלה אין ריפוד הולם, דבר בעל חשיבות כשמדובר בסוכרת, במחלות מפרקים ובפעילות ספורטיבית.

פיט סטפ פרו ספורט בע"מ, רח' שטרית 6 (בניין הוועד האולימפי) הדר-יוסף, ת"א.